1.000 de calculatoare reconditionate în atelierul reconect vor fi donate în programul Dăm Click pe România, ediția 2019

lansare_dam_click_romania-2019_reconect.png

Atelierul reconect al asociației Ateliere Fără Frontiere este o întreprindere socială de inserție cu 18 angajați. Aceștia sunt persoane vulnerabile, excluse și marginalizate care cumulează diferite dificultăți la angajare și care beneficiază în cadrul programelor Ateliere Fără Frontiere de servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe. Toate aceste servicii sociale sunt menite să le ajute pe aceste persoane să facă pasul spre piața convențională a muncii.

Atelierul de inserție și acompaniere socio-profesională reconect joacă un rol important în fiecare dintre programele din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick. Pentru cel mai nou program destinat dotării cu calculatoare a școlilor, liceelor, grădinițelor, organizațiilor non-profit și instituțiilor publice sociale - Dăm Click pe România 2019 - angajații din atelierul reconect lucrează la colectarea de echipamente IT uzate, sortarea, repararea și reciclarea acestora. Datorită muncii acestor oameni, încă 1.000 de calculatoare vor fi donate în 2019 unităților de învățământ și instituțiilor sociale care au mare nevoie de ele pentru a-și derula proiectele educaționale.

Școlile și organizațiile care derulează proiecte educaționale pot aplica până pe 9 iunie 2019, folosind formularul de pe site-ul EduClick, descriind nevoile beneficiarilor direcți ai proiectelor lor educaționale și modul în care aceste calculatoarele vor fi folosite.

Programul EduClick - Dăm Click pe România, ediția 2019, este posibil datorită implicării Kaufland ca partener principal pentru al doilea an consecutiv.

EduClick_AFF_Dam_Click_pe_Romania.png

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 ţări şi o reţea de 122 magazine în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Asumarea responsabilităţii ecologice şi sociale este un aspect esenţial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor Kaufland de CSR sunt desfăşurate în parteneriat cu asociaţii nonguvernamentale regionale sau naţionale. Pe lângă educaţie, Kaufland sprijină proiectele dedicate protecţiei mediului înconjurător şi pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viaţă sănătos. www.kaufland.ro.

Tara Duveanu