150 de calculatoare reconditionate pentru scaderea abandonului scolar

dam_un_byte_de_ajutor_telekom_romania.png

De astazi Dam un Byte de Ajutor pentru scaderea ratei abandonului scolar in judetul Hunedoara, multumita sprijinului financiar obtinut din partea Telekom Romania in cadrul competitiei de proiecte Teimplici.ro, editia 2018.

150 de calculatoare reconditionate in atelierul reconect vor ajunge in laboratoarele de informatica, cercurile de programare si robotica si in salile de clasa din unitati de invatamant din Petrosani, Petrila, Bretea Romana, Buces, Romos si Orastie. Ne-am propus ca prin dotarea scolilor cu aceste calculatoare sa dam un imbold transformarii procesului educativ, ajutandu-i pe profesori sa le dea elevilor din medii cu risc de excluziune sociala motive in plus pentru a-si continua studiile, ba chiar sa-i ajute sa descopere noi pasiuni si sa dezvolte abilitati la mare cautare pe piata muncii.

Ce se intampla in atelierul de insertie reconect

Ateliere Fara Frontiere este o organizatie non-profit pentru insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor vulnerabile, excluse si marginalizate. Acest lucru se intampla prin 3 ateliere de insertie prin activitatea economica, reconect fiind cel mai vechi dintre ele. Aici persoanele vulnerabile angajate in pacursul de insertie primesc consiliere, psihoterapie si acompaniere pedagogica pentru formarea de competente. Aceste persoane lucreaza la colectarea, testarea, reconditionarea pentru reutilizare si dezmembrarea pentru reciclare a deseurilor electrice si electronice colectate de AFF de la companii.

150 de calculatoare pentru scaderea ratei abandonului scolar in judetul Hunedoara

Reconditionarea unui singur calculator implica multe ore de lucru, iar aceste costuri nu pot fi acoperite doar prin activitatea economica a atelierului reconect, de aceea este atat de important sprijinul financiar oferit de companiile responsabile cu mediul si interesate de dezvoltarea zonelor defavorizate si oferirea de oportunitati educationale celor mai vulnerabili dintre elevi.