AFF a livrat 20 de calculatoare studentilor Facultatii de Chimie (UPB)
calculatoare-donate-catre-politehnica-bucuresti_reconect.png

Datorita implicarii OMV Petrom in sustinerea atelierului de insertie socio-profesionala reconect, platforma de donatii de calculatoare pentru educatie EduClick adauga un nou program pe lista celor finalizate in acest an. 20 de calculatoare reconditionate au ajuns saptamana trecuta la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, in cadrul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Ele vor putea fi folosite de studenti atat pentru redactarea lucrarilor de licenta cat si pentru cercetare si pregatire pentru cursuri.

Toate cele 20 de calculatoare au fost reconditionate de echipa reconect din cadrul Ateliere Fara Frontiere multumita sprijinului financiar oferit de OMV Petrom, care din 2012 a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – resourcefulness – care implica dezvoltarea de relatii bazate pe castig reciproc intre societate, mediu si companie.

Tara Duveanueduclick
150 de calculatoare reconditionate pentru scaderea abandonului scolar
dam_un_byte_de_ajutor_telekom_romania.png

De astazi Dam un Byte de Ajutor pentru scaderea ratei abandonului scolar in judetul Hunedoara, multumita sprijinului financiar obtinut din partea Telekom Romania in cadrul competitiei de proiecte Teimplici.ro, editia 2018.

150 de calculatoare reconditionate in atelierul reconect vor ajunge in laboratoarele de informatica, cercurile de programare si robotica si in salile de clasa din unitati de invatamant din Petrosani, Petrila, Bretea Romana, Buces, Romos si Orastie. Ne-am propus ca prin dotarea scolilor cu aceste calculatoare sa dam un imbold transformarii procesului educativ, ajutandu-i pe profesori sa le dea elevilor din medii cu risc de excluziune sociala motive in plus pentru a-si continua studiile, ba chiar sa-i ajute sa descopere noi pasiuni si sa dezvolte abilitati la mare cautare pe piata muncii.

Ce se intampla in atelierul de insertie reconect

Ateliere Fara Frontiere este o organizatie non-profit pentru insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor vulnerabile, excluse si marginalizate. Acest lucru se intampla prin 3 ateliere de insertie prin activitatea economica, reconect fiind cel mai vechi dintre ele. Aici persoanele vulnerabile angajate in pacursul de insertie primesc consiliere, psihoterapie si acompaniere pedagogica pentru formarea de competente. Aceste persoane lucreaza la colectarea, testarea, reconditionarea pentru reutilizare si dezmembrarea pentru reciclare a deseurilor electrice si electronice colectate de AFF de la companii.

150 de calculatoare pentru scaderea ratei abandonului scolar in judetul Hunedoara

Reconditionarea unui singur calculator implica multe ore de lucru, iar aceste costuri nu pot fi acoperite doar prin activitatea economica a atelierului reconect, de aceea este atat de important sprijinul financiar oferit de companiile responsabile cu mediul si interesate de dezvoltarea zonelor defavorizate si oferirea de oportunitati educationale celor mai vulnerabili dintre elevi.

Încă 12 zile pentru înscrierile în programul Dăm Click pe România, ediția 2019

Perioada înscrierilor în programul Dăm Click pe România, ediția 2019, se apropie de final. Pe 9 iunie 2019, formularul de aplicare de pe site-ul platformei de donații de calculatoare pentru educație EduClick va deveni inactiv iar în scurt timp după aceasta toate proiectele înscrise vor intra în faza de jurizare.

dam click pe romania 2019 ateliere fara frontiere.png

Dacă derulezi proiecte educaționale în cadrul unei unități de învățământ, într-o asociație sau fundație sau într-o organizație socială ori culturală din România și dacă acestea au ca beneficiari, în special, copii și tineri, nu rata șansa de a aplica. Proiectul tău poate beneficia de o donație din partea Ateliere Fără Frontiere de până la 15 calculatoare complet echipate.

Toate cele 1.000 de calculatoare donate în cadrul programului Dăm Click pe România, ediția 2019, program în care Kaufland România este partener principal, sunt recondiționate în atelierul de inserție reconect. Aici 18 persoane vulnerabile care sunt angajate într-un program de acompaniere socio-profesională lucrează la colectarea, sortarea, recondiționarea sau reciclarea echipamentelor IT uzate.

dam click pe romania 2019 kaufland.png

Dacă și școala ori organizația non-profit unde lucrezi are nevoie de calculatoare, citește Regulamentul programului pe site-ul EduClick și înscrie-ți proiectul până pe 9 iunie.

1.000 de calculatoare reconditionate în atelierul reconect vor fi donate în programul Dăm Click pe România, ediția 2019
lansare_dam_click_romania-2019_reconect.png

Atelierul reconect al asociației Ateliere Fără Frontiere este o întreprindere socială de inserție cu 18 angajați. Aceștia sunt persoane vulnerabile, excluse și marginalizate care cumulează diferite dificultăți la angajare și care beneficiază în cadrul programelor Ateliere Fără Frontiere de servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe. Toate aceste servicii sociale sunt menite să le ajute pe aceste persoane să facă pasul spre piața convențională a muncii.

Atelierul de inserție și acompaniere socio-profesională reconect joacă un rol important în fiecare dintre programele din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick. Pentru cel mai nou program destinat dotării cu calculatoare a școlilor, liceelor, grădinițelor, organizațiilor non-profit și instituțiilor publice sociale - Dăm Click pe România 2019 - angajații din atelierul reconect lucrează la colectarea de echipamente IT uzate, sortarea, repararea și reciclarea acestora. Datorită muncii acestor oameni, încă 1.000 de calculatoare vor fi donate în 2019 unităților de învățământ și instituțiilor sociale care au mare nevoie de ele pentru a-și derula proiectele educaționale.

Școlile și organizațiile care derulează proiecte educaționale pot aplica până pe 9 iunie 2019, folosind formularul de pe site-ul EduClick, descriind nevoile beneficiarilor direcți ai proiectelor lor educaționale și modul în care aceste calculatoarele vor fi folosite.

Programul EduClick - Dăm Click pe România, ediția 2019, este posibil datorită implicării Kaufland ca partener principal pentru al doilea an consecutiv.

EduClick_AFF_Dam_Click_pe_Romania.png

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 ţări şi o reţea de 122 magazine în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Asumarea responsabilităţii ecologice şi sociale este un aspect esenţial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor Kaufland de CSR sunt desfăşurate în parteneriat cu asociaţii nonguvernamentale regionale sau naţionale. Pe lângă educaţie, Kaufland sprijină proiectele dedicate protecţiei mediului înconjurător şi pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viaţă sănătos. www.kaufland.ro.

Tara Duveanu
Sodexo Pass România face pasul de la simpla reciclare a echipamentelor IT la dotarea școlilor din mediul rural alături de Ateliere Fără Frontiere în programul „Dăm un Byte de Ajutor”

Sodexo Pass România este cea mai nouă companie care să-și transforme parte din echipamentele IT uzate în sisteme PC pentru școlile din mediul rural datorită programului național “Dăm un Byte de Ajutor”. Colaborarea dintre Sodexo Pass România și Ateliere Fără Frontiere (AFF) a început ca una axată pe îndeplinirea obligațiilor de mediu privind managementul DEEE, activitate pentru care asociația este autorizată de autoritățile de mediu încă din 2014. Sodexo, lider mondial în livrarea de servicii dedicate calității vieții, a înțeles importanța educației IT și se implică activ în dezvoltarea acestui sector, așa că a decis să susțină activitatea atelierul de inserție socio-profesională reconect, unde echipamentele uzate sunt colectate, sortate, reutilizate sau reciclate de o echipă formată din persoane dezavantajate căreia AFF le acordă asistență necesară formării pentru piața muncii.

În urma reparării în atelierul reconect, o parte din echipamentele IT de la Sodexo au ajuns pe birourile laboratoarelor de informatică din două școli din județul Dolj și ale unei școli din județul Vâlcea. 47 de calculatoare PC complet dotate au ajuns la Școala Gimnazială Pesceana, Școala Gimnazială Cârna și la Școala Gimnazială Mădulari.

Școala Gimnazială Pesceana

Școala Gimnazială Pesceana

Alegerea celor două comunități nu a fost întâmplătoare. În Vâlcea și Dolj Sodexo derulează din 2017 un proiect de mare amploare, în parteneriat cu Stop Hunger, în care femeile din două comunități locale rurale beneficiază de tot sprijinul necesar pentru a înființa de la zero o cooperativă agricolă și a se bucura ulterior de un trai independent.

Comunele Pesceana și Cârna sunt două comune din județul Dolj unde învață în total aproximativ 400 de elevi. Cele 15, respectiv 10 calculatoare oferite, vizează îmbunătățirea conținutului de învățare și de alfabetizare digitală în cadrul școlii atât al elevilor dar și cel al părinților, precum și abordarea domeniilor extracurriculare precum ecologia și antreprenoriatul. În Cârna dotarea cu calculatoare vizează în plus reducerea abandonului școlar în rândul elevilor provenind din medii dezavantajate.

Amplasată la 50 de km de Municipiul Rm. Vâlcea,  Școala Gimnazială Mădulari oferă o alternativă educațională viabilă pentru aproximativ 80 copii din comună. Cele 22 de calculatoare sunt utilizate pentru dotarea spațiilor școlare cu câte un calculator pentru ca elevii să beneficieze de un învățământ modern și de calitate, și pentru laboratorul de informatică pentru orele specifice, sub îndrumarea a 16 cadre didactice.  

Școala Gimnazială Pesceana

Școala Gimnazială Pesceana

În contextul rural din România, în care mulți copii sunt afectați de sărăcie, educația poate reprezenta șansa acestor copii de a deveni competitivi pe piața muncii în vederea facilitării unei incluziuni profesionale și sociale reale. De aceea, nu doar accesul la o instituție de învățământ determină participarea la actul educațional, ci și condițiile existente în cadrul acestora, respectiv dotările de care dispune școala, materialele didactice/instrumentele moderne prin care se transmite informația.

“Dăm un Byte de Ajutor” este un program național de educație prin respect față de mediu și solidaritate digitală inițiat și derulat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere, ce are ca obiectiv pentru anul 2019 să doteze unitățile de învățământ cu 1.500 de echipamente IT, oferind acces la o educație modernă și la o dezvoltare optimă a deprinderilor digitale unui număr de aproximativ 30.000 de copii și tineri și sprijinind peste 150 de profesori în acest demers educațional.


Sodexo Pass România

Sodexo Pass România face parte din grupul Sodexo, lider mondial în livrarea de servicii dedicate calității vieții. Compania este un partener strategic pentru multe organizații, alături de care implementează soluții pentru creșterea calității vieții, pentru motivarea angajaților și a partenerilor, cu scopul de a le îmbunătăți performanța și a-și dezvolta afacerea. Considerând această promisiune de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, responsabilitatea socială se află la baza tuturor activităților derulate de companie. La nivel global Sodexo susține diverse ONG-uri și inițiative sub umbrela Stop Hunger, o organizație fondată acum 20 de ani de către angajații din USA, care își asumă misiunea de a lupta împotriva malnutriției și a foametei.

Mai multe informații pe www.sodexo.ro

Reportaj DIN|Interior la stirile Digi24 despre insertia celor mai defavorizati la Ateliere Fara Frontiere

Mulțumim Digi24 pentru acest reportaj DIN|Interior care a reușit să redea cu demnitate lupta pentru reabilitare a beneficiarilor în inserție la Ateliere Fără Frontiere și munca asociației pentru ca ei să beneficieze în mod real de o a doua șansă.
Felicitări Laviniei, lui Antonio și lui Victor pentru ce au reușit până acum și pentru curajul de a spune poveștile lor grele dar pline de speranță! 
Credem în Oameni!

ateliere fara frontiere