Intră în Cercul SolidarITății! 

Până pe 31 octombrie 2019, Ateliere Fără Frontiere (AFF) și ECOTIC desfășoară campania națională Intră în Cercul SolidarITății. IMM-urile și companiile mari din România care vor preda cea mai mare cantitate de echipamente IT uzate ce pot fi recondiționate și incluse în programele AFF de donații de calculatoare către școli, vor fi premiate la ediția din acest an a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, organizată de ECOTIC.

În cadrul campaniei, companiile din România care casează laptopuri, monitoare LCD și unități centrale uzate în greutate de cel puțin 100 kg, sunt așteptate să facă acest lucru prin intermediul asociației Ateliere Fără Frontiere, astfel ca acele echipamente IT care pot fi reutilizate să fie recondiționate în atelierul reconect de inserție socio-profesională a persoanelor dezavantajate.

Calculatoarele recondiționate astfel vor ajunge la școli, organizații non-profit și instituții publice care desfășoară proiecte educaționale ai căror beneficiari sunt copiii și tinerii din comunitățile defavorizate.

Susține educația în comunități defavorizate prin predarea echipamentelor IT uzate din compania ta!

Colectarea separată și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice este foarte importantă pentru protejarea mediului, dar și reutilizarea acestora are beneficii majore, mai ales dacă operatorul autorizat pentru gestionarea DEEE-urilor generate de compania ta este Ateliere Fără Frontiere. Reutilizarea echipamentelor IT uzate s-a dovedit a fi singura soluție cu impact de mediu scăzut în încercarea de a acoperi cât mai mult din nevoia de calculatoare a școlilor din comunități sărace, mai ales în mediul rural.

În cei 11 ani de activitate, Ateliere Fără Frontiere a donat peste 15.000 de calculatoare către școlile care aveau cea mai mare nevoie de ele, ceea ce reprezintă peste 10% din totalul tuturor calculatoarelor disponibile în școlile din România pentru elevii înscriși în învățământul primar și gimnazial.

cerculsolidaritatii_02.png

Plasează o comandă pentru colectarea de DEEE-uri și ajută Ateliere Fără Frontiere să aibă un impact și mai mare în aceste comunități!

Ce tipuri de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) colectează Ateliere Fără Frontiere în general?

Asociația Ateliere Fără Frontiere colectează toate tipurile de deșeuri de echipamente electrice și electronice. Foarte simplu spus, dacă se bagă în priză sau are baterie, AFF îl poate colecta. În plus, colectăm și echipamente de iluminat. Practic, toate aceste deșeuri sunt vitale pentru atelierul de inserție socio-profesională reconect, unde 16 persoane vulnerabile, excluse și marginalizate lucrează la colectarea, sortarea, dezmembrarea pentru reciclare sau recondiționarea echipamentelor IT colectate de asociație. Aici, aceste persoane beneficiază de servicii sociale dar și contribuie la dotarea școlilor cu calculatoare recondiționate, în acele zone care se confruntă cu grave dificultăți sociale și economice.

Ce tipuri de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) colectează Ateliere Fără Frontiere în cadrul campaniei Intră în Cercul Solidarității?

Prin intermediul acestei campanii, Ateliere Fără Frontiere vrea să colecteze monitoare LCD, laptopuri/notebook-uri și unități centrale. Pentru a putea fi recondiționate, calculatoarele trebuie să aibă următoarele specificații: procesor Dual Core la 1.8 GHz, 2 GB memorie Ram și HDD de minimum 80 GB. Dacă echipamentele IT uzate nu îndeplinesc aceste condiții, ele vor fi colectate dar nu vor putea fi recondiționate și donate școlilor.

De ce să predai DEEE-urile către Ateliere Fără Frontiere?

Cel mai important motiv pentru care peste 500 de companii, organizații și instituții publice își îndeplinesc obligațiile de valorificare și reciclare a DEEE-urilor prin Ateliere Fără Frontiere este faptul că astfel susțin platforma noastră de donații de calculatoare pentru educație EduClick. DEEE-urile colectate ajută direct sau indirect la sprijinirea educației în comunități defavorizate din toată țara.

Cel de-al doilea motiv este unul deopotrivă important: Ateliere Fără Frontiere este singura organizație autorizată care colectează și pregătește echipamentele IT pentru reutilizare și donație la nivel național.

Preluarea DEEE-urilor în București și zonele limitrofe este gratuită și se realizează în maximum 7 zile calendaristice de la plasarea comenzii, iar sistemul de ștergere a datelor la cerere garantează confidențialitatea informațiilor.

Cum plasezi o comandă pentru colectare în cadrul campaniei Intră în Cercul Solidarității?

Folosește formularul de contact de mai jos sau trimite un email la colectare@atelierefarafrontiere.ro. Dacă alegi să ne contactezi pe email, nu uita să incluzi în mesajul tău informații despre tipurile de deșeuri de echipamente electrice și electronice pe care vrei să le predai. Ce sunt? Câte sunt? De unde ar trebui ridicate de echipa nostră de colectări? Cum te putem contacta înapoi?

cerculsolidaritatii_03.png

Contactează-ne și implică-te!

aveti si alte DEEE de predat? *
cerculsolidaritatii_04.png