reconect

reconect, un proiect Ateliere Fara Frontiere

 

Asociatia Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o organizatie romaneasca fara scop lucrativ, infiintata in 2008, pentru insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor vulnerabile, excluse si marginalizate. reconect este unul din cele 3 ateliere de insertie socio-profesionala ale asociatiei.

La reconect, colectam DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) pe care le transformam in echipamente IT reconditionate pe care le donam de 11 ani in toata Romania pentru solidaritate si educatie prin platforma de donații de calculatoare EDUCLICK, dar si in materii prime reciclate pentru protectia mediului, reducerea deseurilor, risipei si poluarii. Astfel, persoanele defavorizate pe care le acompaniem pentru reintegrare beneficiaza de o noua sansa la o viata mai buna.

Am colectat pana acum 1010 tone de DEEE, din care 30% au fost reconditionate pentru reutilizare, iar 70% dezmembrate pentru reciclare.

_MG_0575.jpg

reutilizare

13.891  echipamente IT au fost reconditionate si donate prin programul national Educlick la peste 2.000 de scoli si asociatii din toata tara, unde se bucura de ele 415.000 de beneficiari apartinand comunitatilor defavorizate din Romania: copii, tineri care au astfel acces la o educatie mai buna!

_MG_0870.jpg

reciclare

603 tone de DEEE au fost reciclate, evitand astfel poluarea cu 16427 tone de emisii de gaze cu efect de sera